VOLKSWAGEN GYÁR POZSONY H4A Q7 KAROSSZÉRIA ÜZEM

Tervezés, szekrénygyártás, üzembe helyezés, kábelezés (2012-2013)

A Kieback&Peter GmbH német partnerünk 2012 nyarán megnyerte ennek a projektnek az épületautomatikai munkáit a tervezéstől kezdve a kábelezésen, szekrénygyártáson keresztül az épületautomatika rendszer programozásáig és beüzemeléséig.

Az új épülő csarnok 100.000 négyzetméter lett, a szellőzést és a fűtést 26 darab légkezelő biztosítja a csarnok számára. A projekt terjedelme kb. 3.500 adatpont volt az induláskor.

Német partnerünk az LS Épületautomatika Kft.-t kérte fel a kábelezési és szekrénygyártási munkák elvégzésére.

2012. novemberében kezdtük a munkát a kapcsolószekrények tervezésével, és a fűtési szekrények (2 db) gyártásával.

2012 tavaszán sikerült a 14 db szellőzési kapcsolószekrényt alvállalkozónkkal az Elektro Center Kft-vel karöltve legyártani. A munka méretét mutatja az is, hogy valamennyi kapcsolószekrény 5 mezőből állt, és volt, ahol így is háromemeletes sorkapocsba kellett a kábeleket bekötni. A szekrények tervezésével párhuzamosan kezdtük a kábelezési munkákat 2012 decemberében a nyomvonalak kiépítésével. Két villanyszerelő csapat dolgozott párhuzamosan a két darab 300 méter hosszú gépházban. Fűtés hiányában igen mostoha körülmények között folytak a munkák, amelyeket az is nehezített, hogy a magyar szakemberek a helyszínen laktak, és csak hétvégeken utaztak haza.

A kapcsolószekrények telepítése után kezdődhetett meg a kábelek fektetése, és kétoldali bekötése. A kábelezésen kívül villanyszerelő alvállalkozónk végezte a légkezelők perifériáinak felszerelését is. Ez több száz perifériát jelentett (frekvenciaváltókat, fagyvédő termosztátokat, zsalumozgatókat, érzékelőket).

2013 nyarán kezdődött a kapcsolószekrények beüzemelése, amelyben szintén tevékenyen részt vettünk.

2013 őszén a csarnokban folytattuk a munkákat, amely további szekrénygyártásból és kábelezésből állt. Itt újabb 6 db kapcsolószekrényt gyártottunk le különböző kiszolgáló helyiségek szellőzéséhez (mosoda, akkumulátor töltőhelyiség, irodai és mellékhelyiségek elszívásai), és 7 db fali kapcsolószekrény a kapuk légfüggönyeinek vezérlésére, de ezeknek a tervezését és gyártását már saját magunk végeztük.

 

A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logó a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll.

 

Az LS Épületautomatika Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.