POLYAX Alkatrészgyártó Kft.

Tervezés, telepítés, üzembe helyezés (2012)

(tervezés, alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, szekrénygyártás, üzembe helyezés)

A POLYAX 1986 óta foglalkozik fémipari alkatrészek előállításával, félkész alkatrészek megmunkálásával és forgácsolással. Tevékenységük két fő irányvonala jelenleg vasúti fékalkatrészek és gépjármű váltóalkatrészek gyártása. Ezen kívül vállalják szériaalkatrészek gyártását, az alapanyag beszerzéstől, a készre munkáláson át a felületkezelésig.

2012-ben épült fémforgácsoló üzem épületgépészetének szabályzására kiépítettük a Kieback&Peter típusú automatika rendszert. A csarnokban a gyártás mellett  irodák is helyet kaptak. A gépészet a technológiai rendszer miatt elég összetett, ugyanis a gázüzemű kondenzációs kazán mellett a gyártáshoz használt légkompresszorok hulladékhőjét, illetve a vegyes tüzelésű kazánban elégetett csomagolási hulladék által előállított fűtési energiát is hasznosítjuk mind a fűtés, mind a HMV oldalon.

Emellett a csarnok hűtésére-fűtésére szolgáló két légtechnikai berendezést is integráltuk. Ezen berendezések szabályzása mellett a Kieback&Peter DDC4200 típusú eszköz felel a légkezelők fűtési-, a padlófűtési- és a radiátoros és Fan-coil fűtési körök szabályzásáért.

A rendszert egy felügyeleti számítógép koronázza meg, így az üzemeltetésért felelős személyzet az irodából és távoli eléréssel is kontrollálhatja az automatika rendszert.

2017-ben új gyártócsarnok épült a meglévő mellé, ahol szintén egy Kieback&Peter DDC4200-as szabályzó gondoskodik (légkezelő, fűtés, Fan-Coilok) a megfelelő gyártási körülményekről, így az automatika rendszer a duplájára bővült.

A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logó a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll.

 

Az LS Épületautomatika Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.