Bakony Ipari Kerámia Kft.

Tervezés, elosztószekrény gyártás, szoftver, üzembehelyezés (2014)

A veszprémi cégnél igen érdekes feladatot kaptunk. A műhelyben állandóan üzemelő kemence hulladék hőjével kellett megoldani egy szórással szárító porlasztó torony fűtését az eddigi gázégős fűtés helyett.

A kemencétől hosszú légcsatornát építettek ki a szárító toronyig, és ide beépítettek egy ventilátort és egy szabályzószelepet. Rendszerünknek kapcsolódni kellett a Dorst gyártmányú szárító torony eddigi szabályzó rendszerével, a toronyban elhelyezett hőmérséklet és nyomásadatok átvétele céljából.

Ventilátorunk teljesítményét a torony elszívó ventilátorának frekvenciaváltójához igazítottuk. Az ipari kerámia alapanyagát adó por szárítását meghatározott 260°C körüli (+/- 10 fok) hőmérsékleten kell megoldani, és a toronyban mindig vákuumnak kell lenni, különben a por nagy mennyiségben bekerül a légtérbe.

A szárítási hőmérséklet a por anyagától függ. A szabályzást egy DDC420 szabályzóval oldottuk meg, és az elosztószekrényt is mi terveztük és gyártottuk le.

A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logó a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll.

 

Az LS Épületautomatika Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.